Kattomateriaalit

Peltikattoremontti paikallisilta kattomiehiltä

Peltikattoremontit kätevästi kauttamme!

Rintamamiestalon peltikattoremontti

Rintamamiestalon kattoremontti

Jos omistat vanhan talon, on sinulle erityisen tärkeää pysyä perillä katon kunnosta. Katon laiminlyönti voi johtaa vakaviin ongelmiin talon sisällä, joten on parasta korjata kaikki ongelmat heti alkuunsa. Lue lisää!

Lukkosaumakatto

Lukkosaumakatto asennettuna

Lukkosaumakatto on metallikatto, joka on helppo asentaa. Se koostuu toisiinsa lukituista metallipaneeleista, jotka sopivat yhteen kuin palapeli, eikä se vaadi erikoistyökaluja tai kiinnikkeitä. Lue lisää!

Tiilikuvioinen peltikatto

Tiilikuvioinen peltikatto

Tiilikuvioinen peltikatto on luova ja ainutlaatuinen tapa lisätä kotiisi persoonallisuutta ja hillitä viehätystä. Tämäntyyppinen katto ei ole vain visuaalisesti näyttävä, vaan se on myös kestävä ja pitkäikäinen. Lue lisää!

Aumakatto

Perinteinen Aumakatto

Monissa osissa maailmaa Aumakatto on perinteinen kattotyyli, jota on käytetty vuosisatoja. Tämän tyyppiselle katolle on ominaista sen loivasti kalteva, kaareva muoto. Lue lisää!

Käytämme ainoastaan laadukkaita kattomateriaaleja

RYHTI-lukkosauma

 

RYHTI-lukkosauma jäljittelee muotoilultaan perinteistä konesaumakattoa. Se sopii niin rintamamiestaloihin kuin moderneihin kivitaloihin ja tuo selkeää muotokieltä rakennusten ilmeeseen. Teräskate soveltuu myös loiville kattokaltevuuksille sekä haastaviin kohteisiin.

RYHTI -lukkosauma
LOIMU-tiilikuvio

LOIMU-tiilikuvio

 

LOIMU-teräskate on muotokatteiden huippua. Sen korkea profiili antaa katon ilmeeseen arvokkuutta ja elävyyttä. Loimu pääsee oikeuksiinsa etenkin suurilla pinnoilla. Näyttävyyttä voidaan lisätä myös kasvattamalla tiilen mittaa aina 400 mm saakka.

SARKA-suoraprofiili

 

SARKA on muotoilultaan suoralinjaisen tyylikäs. Se soveltuu moneen eri käyttötarkoitukseen asuinrakennuksista maatalouden ja teollisuuden käyttöön niin katto- kuin seinäprofiilinakin.

Tiilikuvioisen peltikaton asennustyöt edellyttävät yleensä erikoislaitteiden ja työkalujen käyttöä. Tämä sisältää rakennustelineet, tikkaat, porakoneet ja iskuavaimet. On myös tärkeää, että tiimissä on kokeneita työntekijöitä, jotka tuntevat asennusprosessin.

Itse työ kestää tyypillisesti useita päiviä katon koosta ja monimutkaisuudesta riippuen. Kun tiilikuvioinen peltikatto on valmis, se voi tarjota monen vuoden luotettavan suojan sääolosuhteita vastaan.

SARKA-suoraprofiilipelti

Täysin kotimainen kattomateriaali

Tavarantoimittajamme kommentit pellin materiaalista:

Käytämme Euroopan johtavan valmistajan SSAB:n Pural-mattamaalipinnoitettua GreenCoat-laatuterästä.

GreenCoat-teräs on Pohjoismaissa valmistettu, erittäin kestävä ja 100 % kierrätettävissä oleva materiaali.

Teräksen laadun lisäksi kattopeltiemme 0,6 millimetrin vahvuus lisää kestävyyttä – se on monia markkinoilla olevia peltejä selvästi paksumpaa.

Paksu pelti maksaa hieman enemmän kuin ohut, mutta mielestämme kattoremontti kannattaa tehdä kerralla kunnolla.

Pellin pinnoite ehkäisee naarmuuntumista, eikä paksuun peltiin jää helposti muitakaan jälkiä.

Toteutamme kattoremontit profiilipeltikattoina tai lukkosaumakattoina. Katemalleja on lukkosaumapelti, tiilikuviopelti ja suoraprofiilipelti.

Peltikaton profiili ja katetyyli valitaan toiveidenne ja kiinteistönne ominaisuuksien perusteella.

Lopputuloksena syntyy täydellisesti talonne rakenteisiin istuva uusi katto, jossa monet yksityiskohdat kuten vesikourujen helppo puhdistettavuus on huomioitu.

Usein kysytyt kysymykset käyttämistämme kattomateriaaleista

Mitä kattomateriaali on paras?

Kattomateriaalina paras yleensä se materiaali, joka ulkoisesti miellyttää silmään eniten. Jos taas halutaan pitkää käyttöikää voidaan parhaimmaksi kattomateriaaliksi sanoa lukkosaumapeltikattoa tai konesaumapeltikattoa.

Mikä kattomateriaali?

Katon kaltevuus vaikuttaa kattomateriaalin ja -profiilin valintaan. Peltikatto materiaalina soveltuu lähes kaikkiin muihin kattomalleihin paitsi täysin tasakattoisiin taloihin. Huopakatto puolestaan sopii kaikenlaisille katoille kaltevuudesta riippumatta.

Mikä on kallein kattomateriaali?

Kalleimpana kattomateriaalina pidetään materiaalia joka tuottaa aurinkopaneeleina sähköä taloon.

Jos aurinkopaneelikatot jätetään laskuitta, kalleimmaksi kattomateriaaliksi muodostuu konesaumakatto tai tiilikatto.

Mikä on halvin kattomateriaali?

Huopakatto on yleisimmistä kattomateriaaleista edullisin ja näin ollen halvin vaihtoehto.

On kuitenkin olemassa myös mineriittikattoja, jotka ovat vielä edullisempia. Hintaero johtuu etenkin siitä, että huovan alle pitää rakentaa kiinteä alusta raakapontista, kun levyille tarvitaan pelkät ruoteet