Kattoremontti talvella

marras 12, 2022

Kattoremontti talvella – mitä se maksaa ja kannattaako tehdä


Tässä artikkelissa käsittelemme kattoremontin tekemistä talvella. Sen hyötyjä ja mahdollisia haittoja sekä kustannusvaikutusta varsinaiseen kattoremonttiin.

Tiivistelmä kattoremontti talvella artikkelista

Kattoremontin voi hyvin tehdä talvella. Joku voisi sanoa, että jopa kannattaa tehdä, koska talvella kattoremontin saa yleensä kesäaikaa edullisemmin.

Talvella tehdyt kattoremontit kestävät yleensä yhtä kauan kuin kesällä ja siinä on omat hyvätkin puolensa, miksi kattoremonttia kannattaa harkita teetättäväksi talvisaikaan.

Usein talvella niinä päivinä, kun ilma käy plussan puolella, tulee esille joitain kosteusvaurioita taloissa. Näissä tapauksissa on hyvä ottaa viipymättä yhteyttä alan yrityksiin.

Kattoremontti talvella
Kattoremontti talvella

Voiko Kattoremontin tehdä talvella?

Yle sivuilta poiminta:

”Talvi ei ole este kattoremontille, tosin jonkinlainen hidaste se urakoitsijalle on. Työturvallisuuteen on kiinnitettävä erityishuomiota, mutta teknisesti katon voi tehdä yhtä hyvin talvella kuin kesälläkin.”

Tässä hyvin tiivistettynä vastaus kysymykseen.

Kattoremontin voi todella hyvin tehdä talvella. Talvisaikaan tehdyissä kattoremonteissa on tärkeää kuitenkin huomioida muutama seikka.

Kun kattoremontin tekee talvella, on siinä myös omat hyötynsä. Tässä alla listattuna muutamia hyötyjä:

 1. Kattopinta eli vesikatto ei toimi lämmineristeenä, jonka vuoksi kattoremontin ajan talossa voi asua yhtä hyvin kuin kesälläkin.
 2. Jos talvi on jo pitkällä ja vanhalla katolla on lunta, tulee kattoremontin yhteydessä pudotettua lumet.
 3. Talvella ilma on huomattavasti kuivempaa kuin keäsllä joten uudet materiaalit säilyvät paremmin talvella kuivana ja kohdetta ei tarvitse suojata samalla tavalla kuin kesällä. .
 4. Talvi on hyvää aikaa mökin kattoremontille. Kesällä voitte keskittyä nauttimaan kesästä ilman ylimääräistä kattoremontin aiheuttamaa härdelliä.
 5. Kattoremontin yhteydessä usein tarvitaan nosturia ja painavia materiaaleja ja kesäaikaan näistä saattaa syntyä nurmikkoon painaumia. Talvisaikaan tehdyssä kattoremontissa pihanurmi ja pihakasvit ovat paremmin turvattuja.
 6. Talvella tehdystä kattoremontista saa myös kotitalousvähennyksen, jonka vuoksi kotitalousvähennyksen hyödyntäminen peräkkäisten vuosien aikana on helpompaa suunnitella.
 7. Yleensä kattoremontin tekeminen on talvella hieman edullisempaa, koska kysyntää on kattofirmoilla vähemmän.

Frederick mainitsee katon korjaamisesta näin: ”Mitä tulee korjauksiin, lähes kaikki kattojärjestelmien korjaukset voidaan tehdä yhtä hyvin talvella kuin kesälläkin. Kun lunta kasaantuu katolle, korjaamisesta tulee erittäin vaikeaa ja lumen sulaminen voi tuoda suuria määriä vettä seinälle laajentua ulkoisista vaurioista sisäisiin vaurioioihin. Ei pidä unohtaa, että lumen sulaminen voi aiheuttaa vuotoja sinne, minne sade ei pääse. Klassinen ”jääpato” on yksi esimerkki, mutta lumen alla sulavan veden kuljettama yleisesti mutkitteleva polku mahdollistaa myös sulamisveden löytämisen kattojärjestelmään, jonne tasainen sade ei välttämättä pääse.

Milloin kannattaa tehdä kattoremontti

Kattoremontti kannattaa aina tehdä ennen isompia kosteusvahinkoja. Katon pintaa sekä välikattoa on hyvä tarkastaa noin vuoden välein. Jos kattosi on yli 25 vuotta vanha ja siinä näkyy pinnassa tai välipohjassa kosteutta, ruostetta tai hometta, on hyvä ottaa viipymättä yhteyttä asiantuntijaan.

Kattoremontin voi tehdä hyvin kesällä tai talvella. Kattoremontin aluskatteen asentaminen on tärkeää tehdä kuivalla ilmalla, jotta välipohjaan ei pääse kosteutta. Muuten sillä tekeekö kattoremontin talvella tai kesällä, ei juurikaan ole merkitystä.

Kattoremontti talvella - välipohjan tarkastaminen
Kattoremontti talvella – välipohjan tarkastaminen

Paljonko kattoremontti maksaa talvella?

Kattoremontti maksaa talvella hieman vähemmän kuin kesällä. Saneerauspoikien kattoremonttien hinnat ovat kesällä noin 5% keskimäärin kalliimmat kuin talvella. Kysyntää on talvella huomattavasti vähemmän ja samaan aikaan asentajilla on kuitenkin pakko olla töitä.

Kattoremontin hinta talvella vaihtelee 10000 € – 30000 € välillä.

Wernerroofinging mukaan ”Useimmat katontekijät tekevät suurimman osan työstään lämpiminä vuodenaikoina. Kesä on heidän kiireisintä aikaa, koska sää on lämmin ja ennakoitavissa. Monet asunnonomistajat ajoittavat kattokorjauksensa lämpimille kuukausille, koska silloin heillä on aikaa, ja silloin sää tekee todennäköisimmin yhteistyötä. Joten talven tullessa katontekijöillä on yleensä paljon vähemmän tekemistä. Monissa tapauksissa katontekijät tarjoavat sesongin ulkopuolisia hintoja asiakkaille, jotka haluavat varata talvikorjauksia, jotta he voivat pitää aikataulunsa täynnä kylmempien kuukausien aikana. Yksi hyvä syy varata talviset kattokorjaukset on hyödyntää halvempia hintoja ja paikallisen katontekijän vapaata saatavuutta.”

Lue täältä miten kattoremontti tehdään rintamamistaloon ja mitä se maksaa

Miten kattoremontti talvisaikaan tehdään

Kattoremontti talvella tehdään seuraavalla 6-vaiheen asennusprosessilla:

 1. Vanhan katon purku ja välikaton suojaus tarvittaessa
 2. Aluskatteen asennus ( tehdään aina kuivalla ilmalla )
 3. Uusien ruodelautojen asennus
 4. Peltikaton asennus
 5. Kattoturvatuotteiden asennus
 6. Lopputyöt: Siivous ja kohteen läpikäyminen asiakkaan kanssa.

Kattoremontti talvella - 6 vaihetta
Kattoremontti talvella – 6 vaihetta

Miksi kattoremontti jopa kannattaa tehdä talvella

Kattoremontin teetättäminen talvella on jopa kannattavaa. Rakentaja mukaan talvi on erinomaista aikaa tehdä kattoremontti

On hyvä muistuttaa, että jos talossa huomataan kosteutta välipohjassa tai sisäkatossa, paikoissa jotka eivät kuulu olla kosteina, on hyvä ottaa aina yhteyttä ammattilaisiin.

Jos havaitset selkeää vuotoa – lue tämä artikkelimme, miten toimia tilanteessa.

Jos vuoto on jo edennyt, on aika ottaa yhteyttä vakuutusyhtiöön. Lisätietoa voit lukea tästä artikkelista.

Talvella on hyvä tarkistaa yläpohjan kunto

Katon kuntoa tulisi tarkkailla säännöllisesti. Suositeltavaa olisi tarkastaa katon kunto vuoden välein. Katon rakenteelliset ongelmat selviävät parhaiten talvella, yleensä yläpohjasta. Yläpohjan kondensio-ongelmat havaitaan nimenomaan talviaikaan, kun huoneilman ja ulkoilman lämpötilaero on suurimmillaan. Jos yläpohjassa on tunkkainen haju ei välipohja tuuletu tarpeeksi ja siellä on jo kosteutta.

Katon saa kuntoon kesäksi

Kevät on riskialtteinta aikaa katolle. Kattoremontin tekeminen talvenaikana vähentää aina riskin vahingolle seuraavan kevään osalta. Etenkin runsaslumisen talven jälkeen keväällä sulavat sulamisvedet ja putoavat lumikuormat altistavat talosi turhille riskeille.

Kattofirmat mielellään asentavat talvella, koska vapaita asennusaikoja on enemmän

Talvella kattotyömaita on huomattavasti kesää vähemmän joten mielellään asennamme talvella kohteita. Annamme myös pienen hinnanhyvityksen talviasiakkaillemme.

Ei tarvitse huolehtia rankkasateista

Talvella ei ole riskiä rankkasateisiin samalla tavalla kuten muina vuodenaikoina. Kattoremonttimme kestävät keskimäärin 2-3 päivää ja kotona voi asua normaalisti remontin ajan. Pakkasella ilma on myös todella paljon kesäilmaa kuivempaa, joten kosteuden pääsemisestä rakenteisiin ei ole juurikaan riskiä.

Kattoremontti talvella
Kattoremontti talvella

Joskus talvella kattoremonttia tehdessä pääsee myös nauttimaan oikeasti hienoista keleistä. 🙂

Lähteet

Frederickroofrepair

Wernerroofing

Yle

Saneerauspojat – Katto vuotaa – korvaako vakuutus

Saneerauspojat – Katto vuotaa – kuinka toimia

Rakentaja