Todellinen kattoremontin hinta 2024

maalis 2, 2023

Todellinen kattoremontin hinta 2024

Katon vaihto on epäilemättä yksi isoimmista kuluista, joita asunnonomistajana kohtaa. Se on kuitenkin myös sijoitus, joka pitää talosi turvallisena ja hyväkuntoisena tulevina vuosina. Tässä artikkelissa käsittelemme kattoremontin todellista hintaa vuonna 2024 ja avaamme laajemmin, mistä hinta muodostuu ja mitä erilaiset kattoremontit eri sisällöllä maksavat.

Kattoremonttien hinnat pyörivät hyvin karkeasti sanottuna 10 000-30 000€ välillä. Tässä artikkelissa avaamme lisää erityyppisten talojen kattoremonttien hinnoista.

Todellinen kattoremontin hinta 2024
Todellinen kattoremontin hinta 2024

Mistä kattoremontin hinta muodostuu

Uuden katon hinta riippuu monista tekijöistä, kuten katettavan alueen koosta ja muodosta, kattokaltevuudesta, rakennuksen korkeudesta, käytetyn katemateriaalin tyypistä, asiakkaan toivomista lisävarusteista, sekä asennukseen kuluvasta ajasta.

Kattoremonttia tehdessä on myös hyvä varmistaa rakennusmääräysten edellyttämät luvat. Joskus kattoremonteille täytyy hakea lupa erikseen ja tämä voi tuoda remonttiin lisähintaa.

Miten kaltevuus vaikuttaa kattoremontin hintaan

Yksi katon hintaan vaikuttavista tekijöistä on kattokaltevuus.

 • Täältä pääset helposti katsomaan, miten katon kaltevuus lasketaan.

Saneerauspoikien artikkelin mukaan kattomateriaaleja kuluu sitä enemmän, mitä jyrkempi

katon kaltevuus on.  Jyrkällä katolla työskentely voi myös haastavuutensa vuoksi vaatia ylimääräisiä turvatoimia, jotka lisäävät asennuskustannuksia.

Kattomateriaalin valinta

Kattomateriaaleja on monenlaisia ja jokaisella niistä on omat etunsa. Kaikkia saatavilla olevia vaihtoehtoja kannattaa harkita ennen lopullista päätöstä.

Ulkonäön ja toiminnallisuuden lisäksi tärkeä määrittävä tekijä katemateriaalia valitessa on budjetti. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että vaikka kattoremontin hinta saattaa aluksi tuntua kalliilta, se on pitkän aikavälin sijoitus ja se voi myös maksaa itsensä takaisin energiatehokkuuden parantumisen ansiosta.

Vasta vaihdetun katon keskimääräinen käyttöikä on 15-yli 50 vuotta valitusta kattomateriaalista riippuen.

Omakotitalon kattoremontin hinta

Omakotitalon kattoremontin hinta on yleensä välillä 15000€ – 22000 €. Joissain tapauksissa hinta jää hieman alle 15000 €, ja yhtä usein se on lähempänä 25000 €. Jos omakotitalon kattoa aiotaan remontin aikana korottaa tai tehdään muita isoja toimenpiteitä, kattoremontti voi maksaa jopa kymmeniä tuhansia euroja enemmän. Yleisesti voi siis tiiviistää näin: Mitä yksinkertaisempi remontti on kyseessä, sitä edullisemmaksi remontti asiakkaalle tulee.

Omakotitalon kattoremontin hintaan vaikuttavia tekijöitä on siis monia. Avaamme vielä muutamia, etenkin omakotitaloja koskevia asioita.

Talon korkeus vaikuttaa kattoremontin hintaan niin, että mitä korkeammalla työskennellään, sitä korkeammat telineet ja turvatoimenpiteet vaaditaan.

Kattoremonttiin kuuluvilla lisävarusteilla tarkoitetaan mm. sadevesi- ja kattoturvatuotteita sekä otsalautoja.

 • Kattoremontin yhteydessä uusitaan usein myös sadevesi- ja kattoturvatuotteet ja nämä tuovat lisähintaa remonttiin noin 1000-2500€
 • Kattomateriaalin vaihdon yhteydessä lisätään aina vanhan rinnalle uusi otsalauta, mutta mikäli myös vanha otsalauta vaihdetaan, materiaali- sekä asennuskulut nousevat. 

Case 1: 155m2 omakotitalon kattoremontti hinta 15 250€  

Rintamamietalon kattoremontti jälkeen 1200x1000 tiny
Omakotitalon kattoremontti 155m2 hinta 15250 €

Case 2 Omakotitalon kattoremontti 115m2 hinta 13500 €

Omakotitalon kattoremontin hinta
Omakotitalon kattoremontti 115m2 hinta 13500 €

Peltikattoremontin hinta

Peltikatot tarjoavat erinomaisen kestävyyden sekä energiatehokkuuden. Peltikattoremontti voi samaan kohteeseen maksaa profiilipeltikatteella 15000 € ja konesaumatulla pellillä päällystettynä yli 25000 €, joten peltikattoremonttienkin hinnoissa on isoja eroja, mitkä muodostuu kattoremontin sisällöstä.

Yleisimmin peltikattoremontin hinta on n. 15000 – 22000 €, toki poikkeuksia on sekä edullisemmista, että kalleimmista katoista. Peltikattoremontin hinta määräytyy aina remontin sisällön mukaan.

Peltikatot voivat olla joitain muita katemateriaaleja kalliimpia, mutta niiden suurin etu on kestävyys ja pitkäikäisyys. Peltikatot vaativat hyvin vähän huoltoa verrattuna muihin materiaaleihin ja ne voivat kestää yli 50 vuotta asianmukaisella hoidolla ja huollolla. Peltikatot kestävät myös erilaisia sääilmiöitä muita materiaaleja paremmin.

Peltikattoremontteja on monenlaisia. Alla eriteltynä tyypillisimmät:

 • Peltikatto huopakaton päälle: Tämä on peltikattoremonteista hinnaltaan edullisin. Vanhaa kattomateriaalia ei tarvitse poistaa eikä kierrättää, vaan uuden peltikaton voidaan asentaa huopakaton päälle. Lue lisää täältä.
 • Vanhan peltikaton vaihto uuteen peltikattoon: Peltikaton purku ja poisvienti aiheuttavat lisäkuluja, mutta kierrättäessä pellistä voi saada rahaa takaisin.
 • Tiilikaton vaihtaminen peltikatoksi: Tämä on näistä remonteista kallein. Tiilikaton purkaminen sekä tiilien poisvienti ja kierrätys tuo lisäkuluja.

Tiilikattoremontin hinta

Tiilikatot tarjoavat erinomaisen suojan äärimmäisiä sääolosuhteita vastaan, mutta voivat olla melko kalliita sekä ostaa että asentaa niiden painon ja erityisten asennusvaatimusten vuoksi. Tiilikattojen hinnoissa on toimialue ja toimittajien välisiä eroja. Yleisesti tiilikattoja pidetään asennustyön ja materiaalin hinnan vuoksi arvokkaana vaihtoehtona, ja kyllähän ne yleensä tarjousvaiheessa niitä kalliimpia tarjouksia onkin. Nyrkkisääntönä tiilikaton hinnan voi ajatella olevan n. 110-130 €/m2. Yleisimmät hinnat, mitä tiilikattoremonteistä maksetaan on välillä 18000 € – 25000 €.

Kattoremonttia tehdessä yhä useammat vaihtavat tiilikaton peltikattoon.

O’Boyles Roof Plumbing kirjoittaa artikkelissaan: “Peltikaton arvioitu käyttöikä on 60-100 vuotta, kun taas perinteinen tiilikatto kestää tyypillisesti vain noin 15-25 vuotta. Huolimatta siitä, että peltikatto saattaa aluksi vaatia suurempia taloudellisia kustannuksia, sijoitetun pääoman tuotto on pitkällä aikavälillä huomattavasti korkeampi kuin tiilikatolla.” Tämä voi pitää paikkansa, mutta tiilikatto hyvin hoidettuna ja huollettuna kestää Suomenkin olosuhteissa jopa 40-60 vuotta. Tiilikaton käyttöikään vaikuttaa paljon jos katto pääsee sammaloitumaan ja sitä ei puhdisteta.

Kustannusten osalta peltikatto on kuitenkin pitkällä tähtäimellä yleensä halvempi kuin tiilikatto. Peltikaton odotetaan kestävän pidempään ja lisäksi se on käytössä huoltovapaampi materiaali.

Huopakattoremontin hinta

Huopakaton neliöhinta on noin 43-58€/m2 ja lopulliseen kustannukseen vaikuttaa hyvin pitkälti samat asiat kuin peltikattoremontin hintaan, kuten katemateriaali, pohjatöiden hankaluus, rakenne ja kaltevuus.

Rintamamiestalon kattoremontin hinta

Rintamamiestalon kettoremontti-artikkelia lainaten : “Rintamamiestalon tyypillisesti jyrkkä kattorakenne tekee katon hyvin suotuisaksi peltikatolle. Pelti toimii kestävänä ja helppohoitoisena talon katolla huoltamattomana vuosia. Myöskään vanhan talon vanhat rakenteet eivät tykkää huonoa kevyestä materiaalista. ”

Yleensä rintamamiestalon kattoremonttien hinnat vaihtelevat välillä 12000 € – 50000 € (tyypillisimmin 15000 € – 25000 €).

Rintamamiestalon kattoremontin hinta rahoituksella on alkaen 139€/kk.

Rintamamiestalon kattoremontin hintaesimerkit

Case Rintamamiestalo – Hikiä 110 m2

Remontin hinta alvillisena 16200 €.

Projektiin sisältyi paljon ylimääräistä kattotyötä.

Rintamamiestalon kattoremontti

Case Rintamamiestalo – Kotka 198 m2.

Remontin hinta alvillisena 21600 €.

Rintamamiestalon kattoremontti esimerkki

Mökin kattoremontin hinta

Mökit ovat yleisimmin kooltaan pienempiä, kuin omakotitalot, joten remonttikustannusten kokonaishinta on yleensä pienempi.

Logistiikan toimivuus voi vaikuttaa mökin kattoremontin hintaan. Huono kulku kohteeseen hankaloittaa peltien, puumateriaalien ja lavojen kuljettamista.

 • Jos kulku on esimerkiksi kesällä helpompaa, kannattaa kattoremontin ajankohta miettiä tarkkaan jo etukäteen.

Mökille halutaan usein mennä rentoutumaan, joten kattomateriaalia valitessa on hyvä miettiä mahdollisimman huoltovapaita ja kestäviä ratkaisuja.

Paritalon kattoremontin hinta

Jos talot ovat saman katon alla, voi neliöhinnassa hyötyä omakotitalon kattoremontin hintaan verrattuna.

Hinta-arvio noin 20 000-60 000€.

Taloyhtiön kattoremontin hinta

 • 1- kerroksisen rivitalon kattoremontin hinta on verrattavissa paritalon kattoremonttiin. Mahdolliset tulevat kattoremontit on hyvä huomioida ja suunnitella taloyhtiön kokouksissa jo hyvissä ajoin.
 • Kerrostalon kattoremontin hinta on muuten verrattavissa rivitaloon, mutta rakennuksen korkeus tuo hintaan oman lisänsä. Mitä korkeampi rakennus on kyseessä, sitä paremmat turvatoimet vaaditaan.

Taloyhtiön kattoremonttien hinnat ovat karkeasti n.20-30% kalliimpia kuin omakotitalojen kattoremonttien hinnat. Taloyhtiöiden kattoremontit toteutetaan erilaisten määräysten mukaan ja niissä mm. työmaavalvonta on paljon isommassa roolissa. Myös kohteissa kuluu huomattavasti kauemmin aikaa asennukselle/m2.

Karkeasti taloyhtiökohteissa voi laskea neliöhinnaksi 100-150€/m2 riippuen kohteen sisällöstä.

Taloyhtiökohteiden osalta voit myös käyttää kattoremonttilaskuria ja saada hieman käsitystä, mistä hinta muodostuu.

Taloyhtiön kattoremontin hintaesimerkki

Taloyhtiön kattoremontti Case Nummela +2500 m2

Lopullinen hinta alvillisena 169510 €

Kattoremontti hinta per neliö

Kattoremontin (peltikate) neliöhinta on noin 75-150€/m2

Peltikaton vaihdon neliöhinta on noin 55-95€/m2

Kattoremontti laskuri

Kattoremontin hinta-arvion voit laskea kätevästi Saneerauspoikien kattoremonttilaskurilla alla olevan linkin kautta.

Kattoremonttilaskuri
Kattoremonttilaskuri

Artikkelista usein kysytyt kysymykset

Mikä on aluskate?

 • Aluskate on suoja, joka tulee kattomateriaalin alle.

Mikä on kattoruode?

 • Kattoruoteella tarkoitetaan ruodelautoja, jotka toimivat vesikatteen alusrakenteena.

Aiheesta lisää löytyy artikkelista Peltikaton runkorakenne-harjatuuletus, ruoteet ja aluskate

 •  Jos alusrakenteet ovat kunnossa ja yläpohja tuulettuu, kattomateriaali voidaan asentaa myös niiden päälle ja näin säästää sekä materiaali- että asennuskuluissa.

Mikä on kattoturvatuotteiden merkitys?

 • Katon turvatuotteet ovat tärkeä osa jokaisen rakennuksen turvatoimia. Kattoturvatuotteilla varmistetaan, että katolle pääsy ja siellä liikkuminen on turvallista ja esteetöntä.

Miten kattoremontin hinta muuttui vuodesta 2023?

 • Osa kattoremonttien hinta -esimerkeistä on vuodelta 2023. Emme nähneet syytä vaihtaa hintaesimerkkejä, koska hintamuutos aiempaan vuoteen on käytännössä mitätön. Tottakai korot nousee ja inflaatio vaikuttaa hintoihin, mutta samaan aikaan materiaalihinnat ovat hieman laskeneet, jonka tasapainoittamana lopullinen prosentuaalinen hinnanmuutos on jossain 0-1,5% paikkoilla. Tämän takia edellisen vuoden tarjoukset luultavasti eri toimijoilla ovat tänäkin vuonna hyvin samaan hintaan voimassa.

Lähteet

Forbes

O’Boyles Roof Plumbing

rempaksi.fi

Saneerauspojat